Riskutbildning del 1

För dig som ska ta körkort är det obligatoriskt att genomföra Riskutbildning del 1 (riskettan) och Riskutbildning del 2 (halkbanan) med godkänt resultat. Riskutbildningarna ska göras innan du gör teoriprovet och uppkörningen.

Som regel håller vi utbildningen på fredagar 08.30 (se datum nedan) i Folkets Hus Vaggeryd.

Utbildningens innehåll

Riskutbildning del 1 är en teoretisk, lärarledd utbildning som handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllt beteende i övrigt. På denna lektion pratar vi om "livet efter" det att du tagit ditt körkort. Målet är att du ska lära dig mer om dig själv och dina egna begränsningar. Kursen har inget muntligt eller skriftligt prov som avslutning, däremot kräver vi att du aktivt deltar i diskussioner och övningar för att bli godkänd.

Utbildningens längd och pris

Utbildningen tar cirka 3 timmar och 15 min inklusive pauser. Vi bjuder alltid dig som deltar på fika under en av pauserna. En genomförd riskutbildning är giltig i fem år, så du har god tid på dig att klara teoriprovet och uppkörningen. Utbildningen kostar 1050 kronor.

Kommande kurser

Får du problem med onlinebokningen kan du höra av dig till oss på info@egertulfs.se alt. 036-711930

Vår trafikskola i Jönköping heter Egert & Ulfs Trafikskola, vill du gå en kurs i Jönköping besök www.egertulfs.se för att se tider och boka.